Clinicile stomatologice sunt în ultima perioadă din ce în ce mai prezente pe social media, folosind platformele drept un instrument esențial pentru a crește vizibilitatea clinicii, a obține încrederea potențialilor clienți și, desigur, pentru a genera lead-uri calitative.
Totuși, odată cu intensificarea activităților de marketing pe acest segment de piață, în mod inevitabil a crescut concurența și necesitatea de diferențiere a clinicilor.
Analizăm în continuare 3 tipuri de conținut care funcționează pentru clinicile dentare și într-un final, cum le adaptăm afacerii tale pentru a aduce un strop de personalizare.
1.Conținut de educare a publicului - informații practice adaptate direct pe problema clientului
Acest gen de conținut poate aduce rezultate, atunci când este abordat corect. Unul dintre cele mai mari beneficii pe care le aduce brandului tău, este încrederea potențialilor clienți și capitalul de imagine. Oamenii cumpără de la oameni / branduri în care au încredere, astfel, acest aspect nu trebuie ignorat.
Cea mai mare capcană în care cad multe clinici sau specialiști aici, este “capcana de a cunoaște prea multe”. Pentru un specialist, mai ales în domeniul medical, este greu să își imagineze cum să transmită informația către o persoană, care nu cunoaște aceleași lucruri.
În simplificarea informației și structurarea comunicării pentru a capta atenția și interesul clienților, vă vine un specialist în marketing și comunicare.
Conținutul educativ poate fi abordat în diverse formate: interviuri, monologuri, scenarii etc.
Tip: Pentru diferențiere, pune accent pe punctele forte ale specialiștilor. Nu reinventăm roata, însă același subiect poate fi redat în 2 moduri complet diferite, atunci când luăm în considerare și personalitatea celui care vorbește și o scoatem în evidență.
2.Oamenii din spatele specialiștilor.
Oamenilor cumpără de la oameni. Dincolo de profesionalism, umorul, empatia și umanitatea joacă un rol important pentru pacienți.
Nu îți fie frică să integrezi conținut de entertainment, să încerci anumite trenduri relevante și să apari într-o poziție umană.
Tip: Pentru diferențiere, integrează scenarii originale, care reflectă situații abordate cu umor, cu care potențialii clienți rezonează și în care se regăsesc. Trendurile sunt utile pentru awareness, însă potențialii clienți te vor ține minte prin ceea ce faci altfel.
3.Oricât ai spune tu despre tine, ceea ce spun pacienții contează mai mult
Când ești turist într-un oraș și cauți un restaurant la care să cinezi, îl alegi pe cel cu 2 recenzii pozitive sau pe cel cu 100 recenzii bune?
Dacă atât de mult contează ce spun alții atunci când alegi unde mănânci, cât de mult crezi că contează pentru potențialii tăi clienți acest aspect atunci când caută un medic căruia să se încredințeze?
Tip: Recenziile video transmit mai multă emoție și credibilitate decât cele text, cu care suntem toți obișnuiți. Folosește-le!
O strategie de comunicare eficientă conține mai multe direcții de comunicare, testând și adaptând ceea ce funcționează.
Instrumentul principal de diferențiere în comunicare în sfera serviciilor, sunt oamenii și valorile brandului. Adaptează categoriile de conținut menționate anterior la personalitatea brandului.